Sunne Cup

2016-07-07 09:36
  • Uppdaterad: 2016-07-07 10:46

Då var det äntligen dags för årets fotbollscup! Detta år gick resan till Sunne i Värmland. En ganska liten cup som endast spelas för 7-mannalag. I vår åldersklass var tyvärr bara 4 lag anmälda så vi mötte alla lag 2 ggr. Alla i laget var med på cupen utom Lova o Agnes. Efter inkvartering i Fryxellska skolan så var det dags för första matchen som var mot Töcksfors. Vi gör en väldigt dålig halvlek mot ett ganska dåligt lag o ligger under med 0-2 i halvtid. I andra spelar vi dock upp oss. Alwa drev igenom o sköt ett skott som målisen räddade. Strax därefter hade Julia ett skott i ribban. Till slut gör vi 1-2 då Klara skjuter en höjdboll som gör att Ananya blir fri o sätter bollen i mål. Efter det har både Alwa o Julia fler chanser att sätta dit kvitteringen men det vill sig inte o vi förlorar med 1-2. Väldigt synd att vi gör en sån dålig första halvlek för denna match borde vi ha vunnit.

Efter lite vila o försök att få kläder torra så var det dags för nästa match. Hölland från Norge stod då för motståndet. Dom gjorde 0-1 rätt snabbt på en kontring o strax därefter räddade Klara på mållinjen men sen tog vi oss in i matchen. Vårt 1-1 mål var riktigt snyggt. Ananya drev förbi ett par spelare o passade fram Julia som la bollen till rätta o sköt ett hårt skott stolpe in som målisen var chanslös på. Strax efter det var Alwa igenom men målisen räddade. I andra halvlek tog Hölland över o Signe fick göra en massa svettiga räddningar. 2 styckna bollar smet dock in o vi förlorade med 1-3 trots att även vi skapade chanser. Sammantaget en bra o jämn match som vi lika gärna kunde ha vunnit.Efter detta var det dags för middag i Folkets Park o därefter hemfärd till skolan där ungarna lekte o hade skoj med en massa godis o span på dom norska 04-grabbarna som bodde vägg-i-vägg med oss. J.Dag 2 så var det väckning 07:00 då vi hade match 09:00 mot Skotterud, även dom från Norge. Lite trötta barn som käkade frukost men när vi väl kom till fotbollsplanen blev det fart på benen. Vi tog ledningen med 1-0 efter att Julia passat fram Alwa o sköt bollen i mål. Lite kul då både jag o Tobias sa på morgonen till henne att idag kommer du göra mål då hon hade haft så många chanser dagen innan. Tog typ 5 min så inträffade det! Vi gör en jättebra halvlek mot det klart bästa laget vi mött i denna turnering. 1-1 var resultatet efter första halvlek. Tyvärr kunde vi inte fortsätta det fina spelet i andra. Jag skrev i mina anteckningar: Dålig andra halvlek, tjejerna gör inte det vi så ofta tränar o talar om. Många har spelat fotboll så många år så det är dags att börja tänka fotboll nu, inte bara sparka spring. Därför tilläts Skotterud göra 4 mål i andra halvleken varav några kanske såg lite enkla ut som Signe borde tagit men det var dyngsurt på plan så det var inte lätt för henne i målet. Vi gjorde i alla fall det sista målet genom Ananya som sköt in returen efter ett skott från Julia. Matchen slutade 2-5.